Tidløs Design – Lysskilter og profilering

Fjerning av folie på 1-2-3-4-5

Hvordan fjerne folie?

Fjerning av folie kan variere avhengig av typen folie og overflaten det er påført. Det finnes forskjellige typer folie, for eksempel solbeskyttelsesfolie, sikkerhetsfolie, dekorasjonsfolie og reklamefolie. Uansett hvilken type folie det er, kan prosessen med å fjerne den være ganske lik. Her er noen generelle trinn som kan følges:

Forberedelse til fjerning av folie

Før du begynner fjerningsprosessen, bør du ha noen grunnleggende verktøy for hånden, som en barberhøvel eller helst en vindusskrape, en vindusrenser, en sprayflaske med varmt vann og eventuelt et rengjøringsmiddel som er egnet for overflaten.

Løfting av kanten

Bruk en barberhøvel, skarp kniv eller en lignende flat, skarp gjenstand for å løfte opp kanten på folien. Vær forsiktig så du ikke skader overflaten under folien. Du benytter selvfølgelig ikke en vindusskrape eller barberhøvel hvis det er en bil du skal fjerne folie fra. Dette gjelder kun til vinduer og glassflater som ikke kan skades.

Varm opp folien

Bruk en hårføner eller varmepistol til å varme opp folien forsiktig. Varmen vil myke opp limet som fester folien til overflaten, noe som gjør det enklere å fjerne den.

Fjern folien

Når folien er oppvarmet og limet er mykt, kan du begynne å trekke folien forsiktig av overflaten. Trekk den sakte og jevnt i en vinkel, og bruk vindusskrapen til å skjære bort eventuelle gjenværende limrester.

Rengjøring

Etter at folien er fjernet, bør du rengjøre overflaten grundig for å fjerne eventuelle limrester eller smuss. Her bruker vi egnet limfjerner da lim kan være vanskelig å fjerne med andre sprayer på markedet. Bruk varmt såpevann eller et egnet rengjøringsmiddel, og tørk overflaten tørr etterpå.

Husk at fjerning av folie kan være en tidkrevende oppgave, spesielt hvis det er mye limrester igjen. Vær tålmodig, arbeid nøye og bruk riktige verktøy og teknikker for å oppnå best mulig resultat.

Skroll til toppen